Werkervaring en vervolgopleidingen: periode 1992 – 2002

  

Senior Bedrijfsjurist:

Na de voorafgaande periode van juridisch inhoudelijk opleiding en interim-opdrachten besloot ik dat ik mijn loopbaan wilde voortzetten in het bedrijfsleven. Ik zocht een uitdagende werkomgeving waar ik multidisciplinair zou kunnen samenwerken met een evenwichtige balans tussen praktijk en theorie, werk en privé.

De opkomende liberalisering van de energiemarkt bleek daar goed op aan te sluiten: ik vond per medio januari 2003 een baan als Senior Bedrijfsjurist bij  Nuon in Amsterdam.

 

Interim (bedrijfs)jurist:

 -    In 2002 heb ik 5 maanden als interim jurist gewerkt bij de Hoofd Directie Juridische Zaken van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, sector Privaatrecht in Den Haag. 

-    In het najaar van 2002 was ik interim bedrijfsjurist bij KPN in Amersfoort. Ik was daar onderdeel van een (tijdelijk) team van juristen dat kabelschades en procedures afhandelde.

  

Bedrijfsjurist:

Eind 1999 ben ik in dienst getreden als bedrijfsjurist bij Exact Holding NV in Delft (beursgenoteerd, midcap, toen 2000 medewerkers). Ik was daar verantwoordelijk voor de algehele juridische ondersteuning van de Holding en van de buitenlandse werkmaatschappijen. 

Bij Exact heb ik veel praktische ervaring opgedaan met ondernemingsrecht: fusies, overnames, Corporate Governance van een beursgenoteerde onderneming, optieplan, Secretariaat Raad van Commissarissen e.d. 

Wel miste ik de juridisch inhoudelijk kennis en de opleidingsmogelijkheden die in de advocatuur worden geboden. Ik besloot daarom in april  2001 om een “time out” te nemen. In die periode ben ik de postdoctorale leergang Ondernemingsrecht gaan volgen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ben ik als interim jurist aan de slag gegaan.

 

Advocaat:

 In juni 1992 ben ik begonnen als advocaatstagiair op de sectie ondernemingsrecht bij Boekel  de Nerée,  Advocaten en Notarissen in Amsterdam. Ik heb daar 7 jaar met veel plezier gewerkt, eerst als stagiair op de sectie ondernemingsrecht en later ben ik overgestapt naar de sectie onroerend goed.  

In 1995 heb ik de stagiair-opleiding bij de Nederlandse Orde voor Advocaten afgerond. Nadien heb ik als medewerker volledig zelfstandig de praktijk gevoerd op de secties onroerend goed en arbeidsrecht. 

In de advocatuur heb ik veel geleerd over de juridische benadering van zaken, de omgang met cliënten en de commerciële aspecten daarvan. Na een aantal jaren kreeg ik behoefte om meer inzicht te krijgen in andere invalshoeken dan de puur juridische en ook om te leren hoe het er in het bedrijfsleven in de praktijk aan toegaat. Ik besloot dus om de advocatuur uit te stappen en een baan te zoeken als bedrijfsjurist.